Απειλές Μεντβέντεφ: «Όλη η Ουκρανία θα καεί»

Νέες απειλές κατά του Κιέβου εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με φόντο την ενίσχυση της Ουκρανίας με δυτικά άρματα μάχης, καθώς και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει να διεξάγεται -έστω και παρασκηνιακά- για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών

Ο Μεντβέντεφ– ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ρώσους αξιωματούχους που εκφράζει τις πιο επιθετικές πολεμικές βλέψεις κατά της Δύσης- δήλωσε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα θα προκαλέσει μόνο περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία υπό το εύρος του ρωσικού πυρηνικού δόγματος.

Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί” ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μεντβέντεφ αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι πιθανό να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο. “Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο” απάντησε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο “μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν -και είναι αρκετοί τόσο στο Λευκό Οίκο όσο και στο Καπιτώλιο- μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο“.

Δείτε επίσης: Ρωσία – Ουκρανία: Ανταλλαγή δεκάδων αιχμαλώτων πολέμου

Loading