Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Επιβεβαιώνουμε τον σεβασμό μας για την αυτονομία των γυναικών»

«Κάθε ζωή είναι άξια των προσευχών μας και της προστασίας μας» τόνισε ο Σεβασμιώτατος

Στη συγκέντρωση «πορεία υπέρ της ζωής» βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χθες στην Ουάσινγκτον με την παρουσία των μελών της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και των μελών της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων της χώρας.

«Επιβεβαιώνουμε το δώρο της ζωής και την ιερότητα της ζωής, κάθε ζωής γεννημένης και αγέννητης, και ως χριστιανοί ομολογούμε ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

«Κάθε ζωή είναι άξια των προσευχών μας και της προστασίας μας είτε αυτή είναι στην κοιλιά της μητέρας είτε στον κόσμο. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την υγιή ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών μας, καθώς είμαστε οι φύλακές τους και δεν μπορούμε να αποστούμε από το καθήκον μας αυτό» τόνισε στη συνέχεια.

«Επιβεβαιώνουμε τον σεβασμό μας για την αυτονομία των γυναικών»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «με την ενσάρκωσή του ο Κύριος Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός έλαβε την ανθρώπινη φύση μέσω της σύλληψής του στην κοιλιά της Παρθένου Μαρίας, της Παναγίας μας».

«Επιβεβαιώνουμε τον σεβασμό μας για την αυτονομία των γυναικών, καθώς αυτές είναι που φέρνουν τη ζωή σε αυτό τον κόσμο. Με την ενσάρκωσή του ο Κύριος Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός έλαβε την ανθρώπινη φύση μέσω της σύλληψής του στην κοιλιά της Παρθένου Μαρίας, της Παναγίας μας. Η Παναγία μας, -σημείωσε-, επέλεξε ελεύθερα να φέρει τον Σωτήρα μας στον κόσμο και ο Θεός σεβάστηκε την ελευθερία της. Μπορούμε και πρέπει, -κατέληξε-, να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη ζωή του ανθρώπου, τόσο του γεννημένου όσο και του αγέννητου, με το δικό μας παράδειγμα της άνευ όρων αγάπης».

Δείτε επίσης: Αρχ. Ελπιδοφόρος: Καταπέλτης για την Ρωσία – «Ο Ουκρανικός λαός υποφέρει από τον ιμπεριαλισμό των Ρώσων»