Μπάιντεν: Είμαι σίγουρος πως ο Πούτιν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία (vid)

Δείτε τι δήλωσε ο Μπάιντεν στο διάγγελμα που έκανε πριν από λίγα λεπτά αναφορικά με την ουκρανική κρίση

Τι δήλωσε σήμερα στο διάγγελμα:

Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε ότι η Ρωσία προωθεί «ολοένα και περισσότερη παραπληροφόρηση στο ρωσικό κοινό», συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι η Ουκρανία σχεδιάζει μια επίθεση σε εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες.

«Απλώς δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς και αψηφά τη βασική λογική», τονίζει. Παράλληλα αναφέρει, ότι η Ουκρανία δεν θα πραγματοποιήσει καμία στρατιωτική κίνηση στην περιοχή όσο συνεχίζεται η ρωσική συσσώρευση στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των τεταμένων στιγμών, οι ουκρανικές δυνάμεις επέδειξαν εξαιρετική στάση και αυτοσυγκράτηση», προσθέτει ο κ. Μπάιντεν.

«Αρνούνται να αφήσουν τα ρωσικά στρατεύματα να τους δολώσουν στον πόλεμο».

Ακολούθως, κάλεσε τη Ρωσία να αποφύγει έναν «καταστροφικό και περιττό πόλεμο επιλογής».

“Η Ρωσία μπορεί ακόμη επιλέξει τη διπλωματία. Δεν είναι πολύ αργά για να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν είναι πεπεισμένος πως ο Πούτιν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία, θέλοντας να διευκρινιστεί η δήλωση που μόλις είχε κάνει ο ίδιος, και απάντησε ξεκάθαρα “Ναι”.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Υπενθυμίζεται πως στο προηγούμενο μήνυμά του ο Μπάιντεν, πριν από λίγα 24ωρα, είχε δηλώσει πως θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διπλωματίας, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί για ακόμη μία φορά στις κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Μόσχα σε περίπτωση που επιτεθεί στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Πλεύρης: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε πως έχουμε τελειώσει με την πανδημία»