Μπάιντεν: «Ελπίζω και προσδοκώ» σε συνάντηση με τον Πούτιν

Στην Ευρώπη θα ταξιδέψει ο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εκλογή του.

«Ελπίδα και προσδοκία» να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη τον Ιούνιο, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

O Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από μια ομιλία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ: «Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μου. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη της Αγγλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουνίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συνομιλούν με Ρώσους ομολόγους τους για πιθανή συνάντηση κορυφής Μπάιντεν – Πούτιν σε τρίτη χώρα κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στο εξωτερικό ως πρόεδρος.

Μπλίνκεν:  Γι’ αυτό πρέπει να συναντηθούν Μπάιντεν και Πούτιν

Με όσα δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξη στους Financial Times, ο Μπάιντεν θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας «να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν» και πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας προσωπικής συνάντησης.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σημαντικό να είμαστε σαφείς και άμεσοι, και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουμε αυτό είναι να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο», δήλωσε ο Μπλίνκεν.