Μπάιντεν για Ουκρανική κρίση: «Υπάρχουν κάθε είδους ενδείξεις ότι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ουκρανία»

Σε μεγάλο κίνδυνο εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Πριν από την επίσκεψή του το Οχάιο ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως υπάρχουν «κάθε είδους ενδείξεις ότι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ουκρανία» και πως δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Η Ουάσινγκτον πολλαπλασιάζει τις προειδοποιήσεις και διαβεβαιώνει πως η Ρωσία, δεν πρόκειται να αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία όπως έχει υποσχεθεί, εξακολουθεί, αντίθετα, να ενισχύει τον μηχανισμό της.

Πάντως, νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιστρέφουν στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, στις οποίες συμμετείχαν σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία.

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι πρώτες μονάδες που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να φθάνουν στα στρατόπεδα τους και όλες οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Λευκορωσία, θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μετά την λήξη των ασκήσεων.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι τα στρατεύματα που μετακινήθηκαν στη Λευκορωσία για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Μινσκ στο διάστημα 10-20 Φεβρουαρίου θα επιστρέψουν επίσης στις βάσεις τους στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Μ. Nτράγκι: Σύντομα θα πάω να δω τον Πούτιν στο Κρεμλίνο