Μπάιντεν για Πούτιν: «Είναι δολοφόνος δικτάτορας» (vid)

Μπάιντεν για Πούτιν: «Είναι δολοφόνος δικτάτορας» (vid)

Στο χειρότερο σημείο τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας

Κατηγορίες που δύσκολα μπορούν στο μέλλον να ανακληθούν εκτόξευσε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο Τζο Μπάιντεν κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν δολοφονικό δικτάτορα, έναν κακοποιό που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον των ανθρώπων στην Ουκρανία» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε εκδήλωση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη γιορτή των Ιρλανδών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις χθες είχε χαρακτηρίσει για πρώτη φορά εγκληματία πολέμου» τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ανεξάρτητα από το πως θα λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι χαρακτηρισμοί αυτοί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι πολύ δύσκολο να ανακληθούν και να υπάρξουν για παράδειγμα συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Απαντήσεις και από την πλευρά του Κρεμλίνου

Μέσω των εκπροσώπων του απαντά μέχρι στιγμής ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να πάρει ο ίδιος τον λόγο για να μιλήσει για τον ομόλογό του των ΗΠΑ.

Αντιθετα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα τον Τζο Μπάιντεν, αναφέροντας: «Θεωρούμε απαράδεκτη και ασυγχώρητη μια τέτοια ρητορική από τον αρχηγό του κράτους, του οποίου οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Σήμερα, Πέμπτη, ήταν η σειρά της Μαρία Ζαχάροβα να απαντήσει στον Αμερικανό πρόεδρο, διαρρέοντας ένα βίντεο από το μακρινό 1998 και μια συνεδρίαση της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας.

Λίγο καιρό πριν τους βομβαρδισμούς των αμερικανικών και ΝΑΤΟΙΚΩΝ αεροπλάνων στο Βελιγράδι, ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ ακούγεται να προτείνει τους συγκεκριμένους βομβαρδισμούς: «Πρότεινα τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου. Πρότεινα στους Αμερικανούς πιλότους να πάνε εκεί και να καταστρέψουν όλες τις γέφυρες στον Ντρίνα»

Η Ζαχάροβα σχολιάζει: «Ο Μπάιντεν λέει ότι ήταν αυτός που πρότεινε τον βομβαρδισμό της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά μιλάει για αυτό ΠΡΙΝ τον βομβαρδισμό, εξηγώντας ότι αν το Βελιγράδι είχε βομβαρδιστεί, όπως συμβούλεψε, τότε δεν θα είχαν πεθάνει 200 χιλιάδες άνθρωποι στη Βοσνία και όλα αυτά τα λέει εκπρόσωπος ενός κράτους που δεν είχε ούτε κοινά σύνορα ούτε κοινή ιστορία με τη Γιουγκοσλαβία. Η Γιουγκοσλαβία δεν αποτελούσε άμεση ή έμμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους πολίτες τους. Απλώς αυτό χρειάζονταν».

Δείτε επίσης: Παναγιωτόπουλος: «Δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Loading