Μπάιντεν: O στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών μέχρι τον Ιούλιο

Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου είναι να εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών μέχρι τον Ιούλιο.

Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εργάζεται πάνω στην επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμών, που στοχεύει στη θωράκιση του 70% του ενήλικου πληθυσμού, με τουλάχιστον μία δόση, μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Καταγράφηκε επιβράδυνση στον ρυθμό των εμβολιασμών τον τελευταίο μήνα.

Ο επόμενος στόχος του Αμερικανού προέδρου ανακοινώνεται ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία διαπιστώθηκε μικρή επιβράδυνση στις χορηγήσεις δόσεων.

Το σημαντικό είναι, ο Μπάιντεν πέτυχε τον αρχικό στόχο που είχε θέσει, σύμφωνα με τον οποίο οι εμβολιασμοί κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του θα ξεπερνούσαν τους 100 εκατ.

Πάνω από 200 εκατ. πολίτες των ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί.

Ο Πρόεδρος θα επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες φαρμακεία για ραντεβού εμβολιασμών, στον αγώνα για το χτίσιμο τείχους ανοσίας, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες κινητές κλινικές και την ίδια ώρα θα αποσταλούν περισσότερες δόσεις σε επαρχιακά ιατρικά κέντρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε, ότι σε περίπτωση που οι πολιτείες δεν προχωρήσουν στην πλήρη κατανομή των δόσεων τους, τότε αυτές θα σταλούν σε άλλες πολιτείες που τις έχουν ανάγκη.

Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει, επίσης,  ισχυρότερη χρηματοδότηση για εκστρατείες προσέγγισης όσων εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό.

Η επιβράδυνση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών αποτυπώνεται σε νούμερα:

Καθημερινά χορηγούνται 2,29 εκατομμύρια δόσεις, μείωση της τάξεως του 32% σε σχέση με τις 3,38 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ, εάν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση το 70% του πληθυσμού, τότε θα μπορεί να υπάρξει άρση των περιορισμών και επιστροφή στην κανονικότητα.