Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βελγίου: «Η εικόνα στο Βέλγιο μετά τις πλημμύρες θυμίζει τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Ο κ. Δημήτρης Αργυρόπουλος περιγράφει την εικόνα στο Βέλγιο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Αργυρόπουλός εξηγεί την κατάσταση στη Βαλλονία «Θύματα, αγνοούμενοι, σπίτια κατεστραμμένα είναι ο τραγικός απολογισμός. Οι δρόμοι εξαφανίστηκαν, αφού το νερό τούς έσκαψε και σήκωσε τα αυτοκίνητα. Χιλιάδες οχήματα μεταφέρθηκαν έως έξι χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένα. Οι ζημιές είναι τεράστιες. Η εικόνα της περιοχής είναι όμοια με αυτή μετά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Επίσης, πρόσθεσε πως από τους 40.000 Έλληνες που κατοικούν στο Βέλγιο δεν έχει σημειωθεί καμία απώλεια. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις που είχαν οι Έλληνες και βρίσκονταν στις πόλεις που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν καταστραφεί».

Παρόλα αυτά, οι πλημμύρες δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς όπως πρόσθεσε μερικοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. «Έγιναν κλοπές. Μόλις κάποιοι είδαν ότι αυτοκίνητα αναποδογύρισαν, μαγαζιά και σπίτια καταστράφηκαν, άρχισαν να σπάνε τζάμια και τζαμαρίες και να παίρνουν από μέσα ό,τι έβρισκαν» σημείωσε.

Η ελληνική κοινότητα, σε συνεργασία με τους δήμους του Βελγίου, συγκεντρώνει κλινοσκεπάσματα, ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν υποστεί ζημιές.

Δείτε επίσης: Βέλγιο: 36 νεκροί και περισσότερο από 160 αγνοούμενοι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ