Μπιλ Γκέιτς: Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

Σύμφωνα με τον Αμερικανό μεγιστάνα, το επάγγελμα του μέλλοντος θα έχει χρήμα, ζήτηση και ευκαιρίες

Ο ιδρυτής της Microsoft και πολυεκατομμυριούχος μιλώντας στο φόρουμ SOSV Climate Tech Summit, εκτίμησε πως ο πλούτος που θα δημιουργηθεί στην αγορά θα συγκρίνεται μόνο με εκείνο των τεχνολογικών κολοσσών παγκοσμίως.

 «Στο εξής, θα υπάρξουν 8 με 10 νέες Tesla» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός επιχειρηματίας, σημειώνοντας πως σήμερα «μόνο μία από αυτές είναι γνωστή στο ευρύ κοινό». Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της εταιρείας του Έλον Μασκ, η οποία μέσα σε πέντε μόλις χρόνια κατάφερε να ενισχύσει την κεφαλαιοποίησή της κατά 2.000%. «Όσοι επένδυσαν κάποτε στην Tesla και την εμπιστεύτηκαν, τώρα αισθάνονται πολύ έξυπνοι» δήλωσε.

Ο Γκέιτς υποστήριξε ότι στο μέλλον, τα κέρδη για όσους στραφούν επαγγελματικά στον τομέα του κλίματος, μπορούν να ξεπεράσουν εκείνα της Tesla και της Microsoft.

Οι start ups που θα στρέψουν το βλέμμα τους στο συγκεκριμένο χώρο θα πάρουν ένα μεγάλο ρίσκο. Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς η κλιματική τεχνολογία, ένας όρος που περιλαμβάνει τα πάντα, από ηλεκτρικά οχήματα μέχρι καινοτομία μπαταριών δεν είναι μόνο το κλειδί για τη διάσωση της Γης και της ανθρωπότητας, αλλά και μια προσοδοφόρα επενδυτική ευκαιρία, η οποία ασφαλώς δεν είναι για όλους.

Η τεχνολογία του κλίματος είναι ένα μακρύ, αλλά και πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Όσοι όμως αντέξουν και φτάσουν ως το τέλος θα δουν κέρδη συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας παγκοσμίως.

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς συμβούλεψε τους επενδυτές που θέλουν να βγάλουν χρήματα με όσο το δυνατό μικρότερο κίνδυνο «να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση ηλιακών πεδίων». Οι υψηλού κινδύνου επενδύσεις σχετίζονται, σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, με την άμεση δέσμευση άνθρακα στον αέρα, το υδρογόνο, το χάλυβα και τα αεροπορικά καύσιμα.

Δείτε επίσης: Ντ. Τραμπ: Ετοιμάζει το δικό του facebook – Θα ονομάζεται TRUTH Social

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr