Μπιλ Γκέιτς: Δεν είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία – Τι είπε για τα εμβόλια

Οι ανησυχίες του δισεκατομμυριούχου έρχονται στην δημοσιότητα λίγες ημέρες αφότου το ίδρυμα Bill & Melinda Gates απηύθυνε κάλεσμα στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να επιταχύνουν τις επενδύσεις στα συστήματα υγείας

Για άλλη μια φορά ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε ότι δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μια νέα πανδημία πέρα από τον κορονοϊό που συνεχίζει να μαστίζει τον πλανήτη.

Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς -ο οποίος είχε προβλέψει το ξέσπασμα της πανδημίας πριν από περίπου έξι χρόνια- τόνισε ότι το επίπεδο προετοιμασίας απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί επαρκές.

«Το επίπεδο προετοιμασίας μας είναι χαμηλότερο από ό,τι περίμενα», τόνισε ο συνιδρυτής της Microsoft, ενώ περιγράφοντας τις αναγκαίες δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση μίας μελλοντικής πανδημίας σημείωσε πως χρειάζεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ένα εμβόλιο να μπορεί να παρασκευαστεί εντός 100 ημερών αλλά και αυτό να είναι διαθέσιμο για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα εντός των επόμενων 100 ημερών.

Τέλος, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε και στο σχέδιο της διακυβέρνησης Μπάιντεν ύψους 65 δισ. δολαρίων με στόχο την προετοιμασία για μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτηθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Το προηγούμενο κάλεσμα του Γκέιτς

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν το ίδρυμα Bill & Melinda Gates απηύθυνε κάλεσμα στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να επιταχύνουν τις επενδύσεις στα συστήματα υγείας, τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ύπαρξης των κατάλληλων δομών και εγκαταστάσεων για την παραγωγή εμβολίων.

Δείτε επίσης: Οριστικοί τίτλοι τέλους για Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr