Τι θα ειπωθεί στο ΣΕΥ – Στο τραπέζι συζητήσεων θα βρεθεί και η Κύπρος
Κεντρικό θέμα στην ατζέντα του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), μεταξύ άλλων, θα είναι η κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας και η ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την άφιξή του στο κτήριο του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε, πως λόγος θα γίνει και για τα Βαρώσια.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «έχουμε μια μακρά ατζέντα και καυτά θέματα. Βεβαίως το πιο σημαντικό είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα. Θα συζητήσουμε επίσης για τα Βαρώσια και την κατάσταση στην Κύπρο , το Αφγανιστάν, την κεντρική Ασία. Θα είναι η συνέχεια της G7. Eχθές είχαμε την G7, υπήρξε ισχυρή θέση για δυνατή στάση πίσω από την Ουκρανία στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».
Απάντηση έδωσε και για το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Ρωσία, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κάποια απόφαση για κυρώσεις στο σημερινό Συμβούλιο.
Δείτε επίσης: Βρετανία-G7: Η Ομάδα των Επτά προειδοποιεί τη Ρωσία για «μαζικές συνέπειες» αν επιτεθεί στην Ουκρανία
- Κατεδαφίζεται το κτίριο του Badminton με εντολή Δένδια στο Γουδή
- Συναγερμός στη Βόρεια Μακεδονία: 6 νεκροί και 51 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου
- Φωτιά στο Χρυσόκαστρο Καβάλας: μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Συλλυπητήριο μήνυμα Τασούλα για τις πλημμύρες σε Νεπάλ και Κίνα
- Βουλή: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο
![]()
