Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με κάθε δυνατό τρόπο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη βιντεοδιάσκεψη της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, στην οποία μετείχε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
Ο Τζόνσον είπε ότι ο κόσμος «πρέπει να κάνει περισσότερα και να κινηθεί γρηγορότερα» για να στηρίξει την Ουκρανία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΣύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Τζόνσον είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτικό εξοπλισμό που «θα της επιτρέψει όχι μόνο να κρατήσει τις θέεις της αλλά και να ανακαταλάβει εδάφη».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι οι εταίροι της G7 πρέπει να εντείνουν τις διπλωματικές πιέσεις τους σε εκείνες τις χώρες που δεν ασκούν πιέσεις στην πολεμική μηχανή του Πούτιν. Συμφώνησε εξάλλου με τους ομολόγους του ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να στηριχθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία και για την ευρύτερη, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.
Δείτε επίσης: G7: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία
- Σοκ στην Times Square: Νεκρό ένα θύμα της επίθεσης με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη, νεκρή και η δράστρια
- Σοβαρές υποψίες για τρομοκρατική ενέργεια σε εργοστάσιο drones στην Πολωνία
- Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο εν μέσω ρωσικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους
- Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών
- Τραμπ: Το ανώτατο δικαστήριο άρρησε την τελευταία «απειλή» για την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο
![]()
