Η βρετανική αστυνομία δεν θα ερευνήσει τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, εκτός και αν από την εσωτερική έρευνα βρεθούν ενδείξεις ότι διαπράχθησαν πιθανά ποινικά αδικήματα, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Η πρωθυπουργική καρέκλα του Τζόνσον τρίζει καθώς ακούγονται φωνές ακόμη και από το κόμμα του που τον καλούν να παραιτηθεί, αφού παραδέχτηκε ότι παρευρέθηκε σε μια συγκέντρωση με ποτά, τον Μάιο του 2020. Ζήτησε συγγνώμη για το “λάθος” αλλά υποστηρίζει ότι νόμιζε πως επρόκειτο για συνάντηση εργασίας.
Μια υψηλόβαθμη κυβερνητική αξιωματούχος διεξάγει εσωτερική έρευνα για το θέμα αυτό.
«Η Μητροπολιτική Αστυνομία είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργικό συμβούλιο για αυτήν την έρευνα. Αν η έρευνα εντοπίσει στοιχεία συμπεριφοράς που θα μπορούσαν να συνιστούν αδίκημα, θα διαβιβαστεί στη Μητροπολιτική Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Δείτε επίσης: Φρίκη: Φυσικοθεραπευτής κλωτσά στο κεφάλι αυτιστικό παιδί (vid)
- Εμπόδια στο σχέδιο της Αιγύπτου για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Ιράν: Καταδίκη των τακτικών εκφοβισμού και η επιμονή των ΗΠΑ σε συμφωνίες ή στρατιωτική εμπλοκή
- Πίσω από τη συμφωνία Prada-Versace που αλλάζει το τοπίο της αγοράς: Οι νικητές και οι χαμένοι
- Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Γάλλοι, Γερμανοί και Βρετανοί βλέπουν τον Τραμπ ως δικτάτορα
- Ποιος είναι ο εκλεκτός του Τραμπ για τη διεύθυνση του νέου κρατικού επενδυτικού ταμείου