Μελέτη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer σε ηλικιακή ομάδα 12-18 ετών, εξέδωσαν τα αμερικάνικα κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.
Η μελέτη διεξήχθη το χρονικό διάστημα Ιούνιο με Σεπτέμβρη όταν και κυριαρχούσε η μεταδοτική παραλλαγή δέλτα του κορονοϊού.
Τα δεδομένα από 19 παιδιατρικά νοσοκομεία έδειξαν ότι στους 179 ασθενών που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό το 97% ήταν μη εμβολιασμένο, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Από τους ασθενείς περίπου το 16% των ασθενών που νοσηλεύτηκαν απο σοβαρή μορφή χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη και κανένας τους δεν ήταν εμβολιασμένος.
Η έκθεση των CDC βασίζεται σε κλινικές δοκιμές που έγιναν από εταιρείες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, οι οποίες έδειξαν υψηλή ανοσολογική απόκριση έναντι του ιού.
Δείτε επίσης: Έπεσε αεροσκάφος στο Τέξας: Καλά στην υγεία τους όλοι οι επιβαίνοντες(pic+vid)
- Σοκ στη Λευκωσία: Βανδάλισαν πανό του φεστιβάλ Queer Wave
- Αιχμές για την κοστολόγηση: κυβερνητικές πηγές απαντούν στον Φρ. Κουτεντάκη
- Κρίσιμα μηνύματα για τη ΔΕΘ: Η σοβαρή πολιτική κοιτάζει και έξω από τα σύνορα, λέει η Αλεξάνδρα Σδούκου
- Σοκ στην Καλαμαριά: τραμπάλα με το παιδί και δέντρο έπεσε πάνω τους
- Κοντά σε συμφωνία ο Παναθηναϊκός για τον δανεισμό του Σαλάχ-Εντίν
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
