Χιλή: Εγκρίθηκαν οι εμβολιασμοί παιδιών 3-5 ετών

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα τον εμβολιασμό από την ηλικία των 3 ετών

Ο εμβολιασμός αυτός θα γίνεται με το εμβόλιο Coronavac του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (ISP).

Η έγκριση αυτή δόθηκε μετά από έρευνες στην Κίνα, οι οποίες “έδειξαν ότι το εμβόλιο είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών, και ότι καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν εκδηλώθηκε στην ηλικιακή ομάδα 3-5 ετών. “Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό“, δήλωσε ο Χεριμπέρτο Γκαρσία, διευθυντής του ινστιτούτου.

Όσον αφορά την λατινική Αμερική ήδη Αργεντινή, η Κολομβία και η Βενεζουέλα, έχουν εγκρίνει τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 3 ετών.

Εκτός Νοτίου Αμερικής και Ευρώπης, το εμβόλιο της Pfizer έχει ήδη εγκριθεί για τα παιδιά από 5 έως 11 ετών σε ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και ο Καναδάς.

Η Χιλή βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη παγκοσμίως: σχεδόν 16 από τα 19 εκατομμύρια των κατοίκων της έχουν λάβει πλήρες εμβολιαστικό σχήμα (83,6%)

Δείτε επίσης: Ιταλία: Γυναικολόγος πρότεινε σε ασθενείς να έχουν σεξουαλική επαφή προκειμένου να θεραπεύσει τον καρκίνο τους