Δαβίδ Εναντίον Γολιάθ – Χελώνα νικάει καρχαρία – Δείτε το βίντεο

Μια χελώνα καρέτα-καρέτα κατάφερε το φαινομενικά αδύνατο και νίκησε στη μάχη έναν καρχαρία-τίγρη στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας

Ο Τζακ Γκάρνετ κατέγραψε με drone το βίντεο και είπε για την εμπειρία του στο Storyful:

«Την τελευταία μας μέρα στο Winderabandi, τα κορίτσια είδαν κάποιες ασυνήθιστες πιτσιλιές νερού 50 μέτρα από την ακτογραμμή και το drone στάλθηκε για να το ερευνήσει”» δήλωσε στο πρακτορείο.

«Αρχικά είπα στα παιδιά να μην παρακολουθήσουν τη σύνδεση του βίντεο από το drone, καθώς φαινόταν ότι ένας μεγάλος καρχαρίας τίγρης τριών μέτρων κυνηγούσε τη χελώνα για να την κατασπαράξει».

«Για 10 περίπου λεπτά, η οικογένειά μας έμεινε πραγματικά έκπληκτη καθώς μαζευτήκαμε γύρω από την οθόνη και παρακολουθήσαμε εκστασιασμένοι τη μεγάλη μάχη μεταξύ της χελώνας και του καρχαρία τίγρη», δήλωσε ο Γκάρνετ.

Η χελώνα, ωστόσο, χρησιμοποίησε το καβούκι της και κατάφερε να ξεφύγει αρκετές φορές πάνω από τον επιθετικό καρχαρία, αποφεύγοντας πολλαπλά δαγκώματα.

Τελικά το σπάνιο είδος δάγκωσε την ουρά του καρχαρία που ηττημένος διέφυγε.

«Ένα και μόνο λάθος της χελώνας θα σήμαινε απώλεια άκρων ή και θανατηφόρο δάγκωμα», είπε ο Γκάρνετ. «Ήταν εκπληκτικό να τον βλέπουμε να κολυμπάει με μεγάλη δύναμη κατά μήκος της ακτής».

Στη συνέχρια έδειξε το βίντεο σε θαλάσσιους βιολόγους που παρατήρησαν πως η χελώνα είναι θηλυκή με βάση το σχήμα της ουράς της και πως η ταχύτητα και η κινητικότητά της της έδωσαν πλεονέκτημα στη μάχη.

«Δεν είχαν δει ποτέ υλικό που να το αποτυπώνει μια μάχη τόσο καθαρά και συνήθως οι χελώνες δεν κερδίζουν. Είπαν επίσης ότι οι χελώνες αποκαλούνται “θαλάσσια μπισκότα” των καρχαριών, καθώς είναι το αγαπημένο τους γεύμα» κατέληξε ο Γκάρνετ.

Δείτε επίσης: Μετανάστρια γέννησε πάνω στο πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα – Η ανάρτηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου