Για πολλοστή φορά προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ τη Ρωσία με κηρύσεις αν επιτεθεί στην Ουκρανία – Διάγγελμα πραγματοποίησε πριν από λίγα λεπτά ο Τζο Μπάιντεν για την ουκρανική κρίση
Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.
Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.
«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν.
Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Μπάιντεν: Είμαι σίγουρος πως ο Πούτιν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία (vid)
- Πιερρακάκης: «Η ανάπτυξη έχει νόημα μόνο όταν φτάνει στην καθημερινότητα του πολίτη»
- «ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ» ΑΕ: Η εξαγορά της από την Intertech ολοκληρώθηκε από την CD Media SE
- Δύσκολος χειμώνας στην Ε.Ε.: εξετάζεται αναβολή ενός έτους για τους κανόνες μεθανίου στις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου
- Θάνατος Μαζωνάκη: Διαγραμμένα μηνύματα και αναζητήσεις μέσω AI στο επίκεντρο της έρευνας
- Κόντε: «Θα ήθελα να αναλάβω μια ομάδα που έχει χάσει την επαφή με την ιστορία της»
![]()
