Δικηγόρος Ναβάλνι: Ο Ναβάλνι έχει λόγους να κερδίσει την αγωγή κατά της Yves Rocher

Η Αμελί Λεφέβρ, δικηγόρος των Αλεξέι και Όλεγκ Ναβάλνι, η οποία για 4η συνεχή χρονιά ασχολείται με την αγωγή που κατέθεσαν τα 2 αδέρφια κατά της κεντρικής εταιρείας Yves Rocher στην Γαλλία, εκτιμά ότι τα 2 αδέρφια μπορούν να κερδίσουν την αγωγή κατά της γαλλικής εταιρείας

Την περασμένη εβδομάδα στην Γαλλία ο ανακριτής αποφάσισε να κλείσει την υπόθεση που αφορά την αγωγή των Ναβάλνι προς την Yves Rocher, με το αιτιολογικό «της απουσίας διάπραξης αδικήματος».

Οι αδερφοί Ναβάλνι κατηγορούν την Yves Rocher για «ψευδή καταγγελία», βάσει της οποίας οι ρωσικές αρχές καταδίκασαν τον Όλεγκ Ναβάλνι σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση, ενώ από τον Ιανουάριο έχουν φυλακίσει τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Αμελί Λεφέβρ στη συνέντευξή της στην εφημερίδα Novaya Gazeta (ο διευθυντής της οποίας Ντμίτρι Μουράτοφ βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης 2021-σ.σ) δεν κατανοεί γιατί η ανάκριση δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με την μελέτη των αποδεικτικών στοιχείων, παρότι για αυτό υπήρχε η δυνατότητα και πιστεύει ότι εφεσιβάλλοντας την απόφαση οι Ναβάλνι έχουν πιθανότητες να κερδίσουν την υπόθεση στο γαλλικό δικαστήριο.

Η Αμελί Λεφέβρ, αφού αναφέρεται λεπτομερώς στην υπόθεση, δηλώνε : «Είμαι απόλυτα πεπεισμένη, ότι υπάρχουν όλοι οι λόγοι να πιστεύω και να ελπίζω, ότι η ιστορία αυτή με την αγωγή θα φθάσει μέχρι τέλους. Παρόλα αυτά εδώ υπάρχουν κάποιες εξαιρετικά εύγλωττες λεπτομέρειες Για να προχωρήσει η διαδικασία, είναι ασφαλώς απαραίτητο να ξανανοίξει η έρευνα και να γίνουν πρόσθετες ανακριτικές ενέργειες».

Μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Novaya Gazeta, η Αμελί Λεφέβρ τηλεφώνησε εκ νέου για να δηλώσει: «Θα ήθελα παρόλα αυτά να υπογραμμίσω ένα πράγμα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην Ρωσία υπάρχουν ελάχιστα ανεξάρτητα ΜΜΕ. Ποτέ κανένας Γάλλος δικαστής ή ανακριτής δεν ισχυρίσθηκε και μάλιστα ούτε ασχολήθηκε με το ζήτημα αν ο Αλεξέι και ο Όλεγκ Ναβάλνι «έκλεψαν» κάτι τι, από κάποιον. Αλλά και η ίδια η εταιρεία Yves Rocher, όπως είναι γνωστό, με βάση το αποτέλεσμα των δικών της ελέγχων, έχει επιβεβαιώσει εδώ και καιρό ότι δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε υπεξαιρέσεις. Γι’ αυτό στα γαλλικά δικαστήρια γίνεται λόγος για «ψευδή καταγγελία» και μόνο γι’ αυτό. Και στην ουσία πιστεύουμε ότι σε περίπτωση που ερευνηθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία η υπόθεση θα κερδηθεί».

Δείτε επίσης: Ο Αλεξέι Ναβάλνι τιμήθηκε με το Βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr