Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η υποστήριξη των Φινλανδών στην προοπτική ένταξης στη Βορειοατλανική Συμμαχία παρέμενε στάσιμη περίπου στο 20 με 30%.
Πάνω από τα 3/4 των Φινλανδών στηρίζουν πλέον την υποψηφιότητα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη επίσημη απόφαση για το ζήτημα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση Yle, το 76% των Φινλανδών -ποσοστό ρεκόρ- επιθυμεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτιο ανερχόταν σε 60%.
Από όλες τις πολιτικές πτέρυγες, οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της ένταξης στη Συμμαχία, συμπληρώνει η δημοσκόπηση.
Όπως και στη Σουηδία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε σε μεταστροφή της κοινής γνώμης, η οποία μέχρι τότε ήταν πολύ διχασμένη.
Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η υποστήριξη των Φινλανδών στην προοπτική ένταξης στη Βορειοατλανική Συμμαχία παρέμενε στάσιμη περίπου στο 20 με 30%.
Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την προσωπική του θέση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 12 Μαΐου και ειδικοί αναμένουν ότι η υποψηφιότητα της Φινλανδίας θα επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία επίσης συγκροτείται: σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, 121 από τα 200 μέλη του Κοινοβουλίου τάσσονται υπέρ της ένταξης, ενώ μόλις 10 έχουν ταχθεί κατά.
- Δελτίο ρεύματος στην Ολλανδία: Σημαντικές καθυστερήσεις στη σύνδεση δικτύου
- Ζωδιακή ανασκόπηση: Σημαντικά Do’s και Don’ts για σήμερα, Τετάρτη 16.07.2025
- Νέα εποχή για την Εσπανιόλ με την αγορά της από τους ιδιοκτήτες της Μπέρνλι
- Η Μάντσεστερ Σίτι επεκτείνει τη συνεργασία της με την Puma έως το 2035 με συμβόλαιο «μαμούθ» 1,15 δισ. ευρώ
- Κοινή αγροτική πολιτική: Κρίσιμοι οι μετασχηματισμοί για την υποστήριξη του αγροτικού τομέα