Ε. Μακρόν: Εξαντλημένος παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ – Πιθανό να πάσχει από κατάθλιψη, γράφει η Le Monde

Από τη μεριά της, η αριστερή εφημερίδα της χώρας, L’Obs, χρησιμοποίησε το αγαπημένο ψευδώνυμο του Μακρόν για να δημοσιεύσει ότι «ο Δίας γονάτισε».

Εξαντλημένο σωματικά και ψυχικά εμφανίζουν τον Γάλλο πρόεδρο τα ΜΜΕ, μετά από μια δύσκολη εκλογική μάχη. Μάλιστα, εφημερίδες δεν παρέλειψαν να υπονοήσουν ότι υπάρχει φόβος ακόμη και να πάσχει από κατάθλιψη

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Le Monde γράφει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεν είναι και στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα και υπάρχουν φόβοι ότι έχει κατάθλιψη, αφού οι φίλοι του τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο» και «απόντα». Ο ίδιος, βέβαια, δηλώνει ότι «είμαστε όλοι κουρασμένοι» μετά την προεκλογική εκστρατεία του.

Από τη μεριά της, η αριστερή εφημερίδα της χώρας, L’Obs, χρησιμοποίησε το αγαπημένο ψευδώνυμο του Μακρόν για να δημοσιεύσει ότι «ο Δίας γονάτισε». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Point, που σημειώνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει πληγεί από «μετεκλογική κατάθλιψη» και έχει χάσει την «ενέργεια, το θάρρος και τη διαύγειά του».

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο, νικώντας την ακροδεξιά Μαρί Λε Πεν, όμως καλείται να ηγηθεί μιας χώρας που παρουσιάζεται ολοένα και πιο διχασμένη. 

Μάλιστα, είδε τα ποσοστά του κόμματός του να πέφτουν, με πολλούς από τους ψηφοφόρους του να στρέφονται τόσο προς το ακροδεξιό κόμμα της Λε Πεν όσο και προς την αριστερή συμμαχία Nupes, στερώντας την πλειοψηφία που απολάμβανε την τελευταία 5ετία.

«Είχα την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει» θα δηλώσει η Μαρίν Λε Πεν για τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τους Times.

Παράλληλα, ένας υπουργός του δηλώνει στη Le Monde ότι ο Μακρόν «δυσκολεύεται να προσδιορίσει ποια θα είναι η νέα περιπέτεια» και πως «η αναποφασιστικότητα του Μακρόν έχει γίνει παροιμιώδης».

Δείτε επίσης: Σανγκάη: Έρχεται το τέλος του lockdown