Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στην λήψη αποφάσεων.
Η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίων κατά του κορνοϊού θα πρέπει να εξεταστεί για το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού, με προτεραιότητα για τους άνω των 40, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) Αντρεα Αμον.
Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία του που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, το ECDC, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), θεωρούσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυμού, αλλά συνιστούσε να εξετασθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.
Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στην λήψη αποφάσεων.
- Νετανιάχου: «Ο πόλεμος θα τερματιστεί με τον αφοπλισμό της Χαμάς και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας»
- Κρήτη: Αστυνομική έφοδος σε σπίτια 15χρονων μετά από αγοραπωλησία όπλου σε σχολείο
- Ήσουν πάντα κάπου αλλού: Τα παιδιά του Μπεν Στίλερ αποκαλύπτουν την απουσία του πατέρα τους
- Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο: Διασωληνωμένος 13χρονος
- Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή λόγω του 29ου ποδηλατικού γύρου Αθήνας