ΕΕ: Ενδέχεται η απαγόρευση εισόδου σε Αμερικανούς ταξιδιώτες

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να απαγορεύσουν στους Αμερικανούς ταξιδιώτες να εισέλθουν εντός της ΕΕ, λόγω της κακής διαχείρισης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ απέτυχαν να ελέγξουν την πανδημία του νέου κορονοϊού γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη προσχέδια καταλόγων για ταξιδιώτες που μπορούν να γίνουν δεκτοί.

Ωστόσο, μια τέτοια απαγόρευση σε Αμερικανούς ταξιδιώτες θα αποτελέσει πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε τα εκτεταμένα τεστ για την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων. Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 120.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι παρατηρεί μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες και επεσήμανε την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα ως έναν από τους λόγους αύξησης των λοιμώξεων.

Παρόλα αυτά τον Μάρτιο, όταν τα κρούσματα αυξάνονταν στην Ευρώπη, ο Τραμπ προχώρησε στην ίδια τακτική απαγορεύοντας στους περισσότερους πολίτες της ΕΕ να εισέλθουν στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία, εξοργίζοντας Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Δείτε ακόμη:

Φινλανδία: Άνοιγμα των συνόρων σε τουρίστες από «ασφαλείς» ευρωπαϊκές χώρες