ΕΕ: “Η Μόσχα επέλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης”

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας” τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε για λογαριασμό της ΕΕ.

«Αυτή η απαγόρευση εισόδου περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα, καθώς και έξι αξιωματούχους των κρατών μελών της ΕΕ από την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία και τη Σουηδία» υπογραμμίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ και συμπληρώνει ότι « Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αλληλεγγύη με όλα αυτά τα άτομα. Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα εμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση από το να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο».

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι «η απόφαση αυτή, η οποία στοχεύει άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, είναι απαράδεκτη, στερείται νομικής δικαιολογίας και είναι αβάσιμη».

«Υπογραμμίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επιλέξει μέχρι τώρα τον δρόμο της αντιπαράθεσης αντί να επιδιώκει να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας» δήλωσε εν κατακλείδι ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης: Ινδία: Τουλάχιστον 400.000 νέα κρούσματα κορονοϊού- Η διεθνής βοήθεια αρχίζει να φθάνει

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ