Εφημερίδα «La Repubblica»: “Η Τουρκία παγώνει την αγορά 10 ελικοπτέρων από την Ιταλία, ως αντίποινα στις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι”

Όπως κατέγραψε η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» σε σημερινό της δημοσίευμα, η ‘Αγκυρα αποφάσισε να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, ως ξεκάθαρα «αντίποινα» για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Υπενθυμίζεται οτι ο Ντράγκι την Πέμπτη χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, «πάγωσε» η πώληση δέκα ελικοπτέρων AW169, του ιταλικού κρατικού ομίλου Leonardo, η οποία συμφωνήθηκε από τον Μάρτιο. Το συνολικό κόστος της αγοράς, αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα έξτρα συμφωνιών, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα, όπως γράφει η La Repubblica, προειδοποιητικά μηνύματα στάλθηκαν σε ακόμα δυο ιδιωτικές εταιρίες αλλά και στον όμιλο του ενεργειακού τομέα Ansaldo Energia, ιδιοκτήτη σε ποσοστό 40% μιας τρίτης εταιρίας, που διαπραγματεύεται για την αγορά μονάδας παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, η εφημερίδα υπενθυμίζει οτι οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα σε Τουρκία και Ιταλία ξεπερνούν τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Δείτε επίσης: Αναστασιάδης: «Ετοιμότητα να συμμετάσχω εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη για το Κυπριακό»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ