Εισέρχονται χωρίς περιορισμούς στις ΗΠΑ οι πλήρως εμβολιασμένοι από τις 8 Νοεμβρίου

Οι ξένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου προτού ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Τελική ημερομηνία για την ελευθερία των μετακινήσεων των πλήρως εμβολιασμένων έδωσε η Ουάσινγκτον.

Οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενέσιμου σκευάσματος θα μπορούν, χωρίς περιορισμούς, να εισέρχονται στις ΗΠΑ, από τις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. 

Σκοπός του επιτελείου Μπάιντεν να διεκολύνει όσους έχουν να δουν για καιρό τις οικογένειές του λόγω των ειδικών μέτρων που ίσχυαν για την πανδημία

Οι ξένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου προτού ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν ήταν σαφές πότε θα γινόταν η ολική άρση των περιορισμών για τις αεροπορικές μετακινήσεις. Τον περασμένο μήνα, το επιτελίο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι θα εφάρμοζε ένα νέο σύστημα με βάση το οποίο, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έπερεπε να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, στις αρχές Νοεμβρίου. 

Αξιωματούχοι του κυβερνητικού επιτελείου πριν από λίγες ημέρες είπαν ότι όσοι πλήρως εμβολιασμένοι επιθυμούν να έρθουν στην Αμερική από Μεξικό ή Καναδά θα μπορέσουν να το πράξουν. 

Η αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ επιτάσσει ότι οι μη εμβολιασμένοι θα υπόκεινται σε περιορισμούς.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού
θα πρέπει να επιδεικνύουν οδηγοί φορτηγών, αλλά και φοιτητές περνώντας τα σύνορα των ΗΠΑ.

Όσοι ξένοι φτάνουν στις ΗΠΑ χρειάζονται να επιδεικνύουν το πράσινο πάσο και ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού εντός τριών ημερών από την είσοδό τους στη χώρα.

Οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί που έρχονται από το εξωτερικό, θα καλούνται να δείχνουν αρνητικό τεστ μιαημέρα προτού επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να δείχνου, ακόμη, ότι έχουν προμηθευτεί ένα τεστ για να διενεργηθεί έλεγχος αμέσως μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Πτήσεις εξωτερικού: Νέα παράταση ΝΟΤΑΜ έως 22 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading