Έκκληση ΟΗΕ στους Ταλιμπάν για ανάκληση της απαγόρευσης εργασίας των γυναικών σε μη κυβερνητικές οργανώσεις

“Εκατομμύρια Αφγανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ η απαγόρευση των περιορισμών είναι σημαντική”, ανέφερε σε μία ανακοίνωση της η UNAMA

Σύμφωνα με δήλωση, ο αναπληρωτής διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν να ανακαλέσει την απαγόρευση εργασίας των γυναικών σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

“Εκατομμύρια Αφγανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ η απαγόρευση των περιορισμών είναι σημαντική”, ανέφερε σε μία ανακοίνωση της η UNAMA, προσθέτοντας ότι ο υπηρεσιακός διευθυντής της και συντονιστικής ανθρωπιστικών αποστολών Ραμίζ Αλακμπάροφ, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Μοχάμεντ Χανίφ.

Το υπουργείο του Χανίφ διέταξε το Σάββατο όλες τις τοπικές, αλλά και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην επιτρέψουν στο προσωπικό των γυναικών που απασχολούν να εργαστεί, μέχρι νεοτέρας. Οι εντολές δεν ισχύουν άμεσα για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ στη χώρα, αλλά πολλά από τα προγράμματα του διεθνούς οργανισμού υλοποιούνται από μη κυβερνητικές οργανώσεις που επηρεάζονται από την εφαρμογή της απαγόρευσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Δείτε επίσης: OHE: Η ανθρωπότητα έχει μετατραπεί σε «όπλο μαζικής εξάλειψης»

Loading