Έκτακτο: Έληξε η πολύωρη ομηρία στο Άμστερνταμ – Ο δράστης εξουδετερώθηκε όταν προσπάθησε να διαφύγει – Σοκαριστικό Βίντεο

Ειδικές αστυνομικές μονάδες βρίσκονταν στην Leidseplein για ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση

Η κατάσταση ομηρίας που διαρκούσε για ώρες στο Apple Store στην Leidseplein στο Άμστερνταμ έληξε. Ο δράστης και ο όμηρος του έτρεξαν έξω από το κτίριο. Η αστυνομία λέει ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να απαιτεί 2 εκατομμύρια ευρώ σε #Bitcoin ενώ απειλεί να ανατινάξει το Apple Store του Άμστερνταμ.

Η στιγμή της διαφυγής

Ο όμηρος βρίσκεται στο δρόμο και εξετάζεται για εκρηκτικά από ρομπότ. Από απόσταση αστυνομικοί τον έχουν υπό έλεγχο με πυροβόλα όπλα. Ο όμηρος είναι ασφαλής, είπε η αστυνομία.

Γύρω στις 17:40 σημειώθηκε ένοπλη ληστεία στο Apple Store που είχε ως αποτέλεσμα την ομηρεία. Σύντομα έγινε σαφές ότι πιθανότατα επρόκειτο για έναν δράστη και έναν όμηρο», λέει ο δημοσιογράφος Edwin van den Berg. Το αν ο όμηρος ήταν πελάτης ή υπάλληλος του καταστήματος είναι ακόμα ασαφές.

Γρήγορα κυκλοφόρησαν εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός άνδρα με στολή παραλλαγής να κραδαίνει ένα όπλο και να κρατά τον λαιμό ενός άλλου άνδρα. Ειδικές αστυνομικές μονάδες βρίσκονταν στην Leidseplein για ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Το βράδυ η αστυνομία απεγκλώβισε δεκάδες άτομα από το κατάστημα.

Δείτε επίσης: Ενεργειακό ράλι στις τιμές φέρνει το πάγωμα του Nord Stream 2 – Η Μόσχα «δείχνει τα δόντια της» στην Ευρώπη