Εμπειρογνώμονες θα ερευνήσουν αν έγινε χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) επιβεβαίωσε ότι εμπειρογνώμονες οδεύουν προς τη Συρία και θα ξεκινήσουν το Σάββατο έρευνες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της πόλης Ντούμα.

Ο ΟΑΧΟ αποφάσισε να στείλει τους ειδικούς αυτήν την εβδομάδα για να ερευνήσουν τις καταγγελίες για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα. Το αίτημα αυτό είχαν υποβάλει τόσο η συριακή όσο και η ρωσική κυβέρνηση.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η Δαμασκός θα θεωρήσει υπεύθυνη τη Δύση για οποιαδήποτε παρεμπόδιση του έργου των εμπειρογνωμόνων στη χώρα.

Λίγο νωρίτερα, διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ειδικοί του ΟΑΧΟ έφτασαν στη Βηρυτό και επρόκειτο να αναχωρήσουν άμεσα για τη Δαμασκό.

Αμερικανικά δείγματα επιβεβαιώνουν(;) τη χρήση χημικών όπλων

Εντωμεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέλεξαν δείγματα αίματος και ούρων από θύματα της καταγγελλόμενης επίθεσης με χημικά στη Συρία το περασμένο Σαββατοκύριακο και τα δείγματα βγήκαν θετικά σε χημικές ουσίες, ιδίως σε χλώριο και ορισμένα σε ένα νευροτοξικό παράγοντα, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ