Ενοχλημένος ο Ερντογάν από επίμονη δημοσιογράφο: «Ο Σόρος πάντα εξαγοράζει δημοσιογράφους»

Η πίεση της δημοσιογράφου οδήγησε τον Τούρκο πρόεδρο στο να φέρει στη θύμησή του τον Τζορτζ Σόρος

Η δημοσιογράφος πίεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο της Πράγας όταν τον είδε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ερντογάν ενοχλήθηκε από την πίεση της δημοσιογράφου να αποσπάσει κάποια δήλωση είτε από τον ίδιο είτε από τον Αζέρο πρόεδρο. «Τι τρέχει με εσένα κοπέλα μου;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Αλίγιεφ να παρεμβαίνει και να ρωτάει «είναι δικιά μας ή δικιά σας;».

Η δημοσιογράφος διευκρίνισε τότε ότι ήταν από το Αζερμπαϊτζάν με τον Αλίγιεφ αφού ενημερώθηκε ότι εργάζεται για το Azadliq Radio, να σχολιάζει «αυτή είναι του Σόρος».

Κάποιος συνεργάτης των δύο προέδρων που συμμετείχε στην ομάδα που συνόδευε τους Ερντογάν και Αλίγιεφ εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός έχει δεσμούς με τον Τζορτζ Σόρος. «Δίνουν πράσινη κάρτα σε όσους εργάζονται εκεί για πέντε χρόνια και αμερικανικό διαβατήριο σε όσους συμπληρώνουν δέκα χρόνια εργασίας. Παίρνουν διαβατήριο χωρίς κόπο» πρόσθεσε ο ίδιος συνεργάτης.

Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ερντογάν: Μην το κάνετε αυτό
Δημοσιογράφος: Δεν το κάνω ποτέ, είμαι δημοσιογράφος
Ερντογάν: Ο Σόρος πάντα εξαγοράζει δημοσιογράφους
Αλίγιεφ: Πείτε στον Σόρος ότι είμαστε αδέρφια και εδώ, είμαστε αδέρφια παντού (σ.σ. με τον Ερντογάν). Κανείς δεν μπορεί να διαταράξει την ενότητά μας.

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: Κίνδυνο «αποκάλυψης» εγείρουν οι απειλές της Ρωσίας περί χρήσης πυρηνικών