Ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Νεκρός πολιτοφύλακας της Ρωσίας στο Λουγκάνσκ

Επεισόδιο με έναν νεκρό σημειώθηκε πριν από λίγο στο Λουγκάνσκ

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open TV στη Μόσχα, το συμβάν έγινε πριν μία ώρα στη ρωσόφωνη περιφέρεια του Λουγκάνσκ η οποία είναι μία από τις δύο περιοχές στο Nτονμπάσκ που έχει αποσχιστεί από το Κίεβο και δεν ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ εκπρόσωπος της ρωσόφωνης περιεφέρειας τόνισε σε δηλώσεις του ότι ένας οπλίτης της πολιτοφυλακής έπεσε νεκρός από πυρά Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στόχευσαν το έδαφος του Λουγκάνσκ (LPR) την Τρίτη (15/02), σύμφωνα με το γραφείο αντιπροσώπων της στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC), προσθέτοντας ότι ένας οπλίτης του LPR σκοτώθηκε. Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόσωπος του LPR στο JCCC, ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν είχε ανοίξει πυρ από τις 28 Ιανουαρίου.

«Στις 15:00 (12:00 GMT), οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας από την κατεύθυνση του οικισμού του Ορέχοβο άνοιξαν πυρά από ελεύθερο σκοπευτή προς την κατεύθυνση του οικισμού Γκολουμπόφσκογιε, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οπλίτη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR» ανέφερε ακόμη ο αντιπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Η επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες από την ολοκλήρωση της συνάντησης ανάμεσα σε Πούτιν – Σολτς. Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί πόλεμο. Συγκεκριμένα τόνισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με την ΕΕ και όλες τις δυτικές χώρες.

Δείτε επίσης: Ρωσία: O Όλαφ Σολτς αρνηθηκε το ρωσικό τεστ και Πούτιν τον έβαλε στο τραπέζι «παγοδρόμιο»