Επικό βίντεο: 22χρονη «εκθέτει» εργοδότη που της ζήτησε να δουλέψει για… 280 ευρώ

Επικό βίντεο: 22χρονη «εκθέτει» εργοδότη που της ζήτησε να δουλέψει για… 280 ευρώ

Η είδηση ξεπήδησε από το Tik Tok και αμέσως έγινε viral. Από την Πέμπτη προβάλλεται σε όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και γρήγορα στα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Η 22χρονη Φραντσέσκα από την Ιταλία έδωσε την απάντηση που -κατά πάσα πιθανότητα- εκφράζει τους πάντες, όταν της πρότειναν να δουλέψει πλήρες ωράριο έναντι… 280 ευρώ.

Μάλιστα, στην Ιταλία τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει μια συζήτηση αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας των νέων και την επιβίωσή τους.

Η 22χρονη Φραντσέσκα από την Νάπολη δέχθηκε πρόταση εργασίας πλήρης απασχόλησης σε κατάστημα και της ζητήθηκε να εργάζεται 10 ώρες την ημέρα και το Σάββατο να έχει συνεχές ωράριο.

Τα χρήματα που θα της έδιναν ήταν 280 ευρώ το μήνα. Όταν η κοπέλα φυσικά αρνήθηκε την δουλειά, η ιδιοκτήτρια ανέφερε το κλασσικό επιχείρημα: «Τελικά οι σημερινοί νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά».

Η απάντηση της Φραντσέσκα τα λέει όλα… «Δεν είναι έτσι, είστε εσείς που θέλετε να δουλέψουμε, κερδίζοντας μόλις 70 ευρώ την εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι εσείς θα το κάνατε ποτέ, ούτε ότι θα στέλνατε τα παιδιά σας σε μια τέτοια δουλειά, διότι με το ποσό αυτό, δεν καλύπτεις ούτε τα βασικά σου έξοδα».

Η «Μεγάλη Παραίτηση»

Η “Μεγάλη Παραίτηση” ή αλλιώς Big Quit πήρε την ονομασία της από το μεγάλο αριθμό ανθρώπων που άφηναν τις δουλειές τους, αν και δεν είχαν απολυθεί ούτε απειλούνταν οι θέσεις εργασίας τους, ο οποίος ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Πρόκειται δηλαδή για το φαινόμενο μαζικών παραιτήσεων των εργαζόμενων από τις δουλειές τους. Μόνο στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 12 εκατ. εργαζόμενοι είχαν παραιτηθεί από τις θέσεις τους στο διάστημα Αύγουστος- Νοέμβριος 2021, ενώ ο αριθμός συνεχίζει αυξάνεται μέσα στο 2022.

Τo φαινόμενο της «Μεγάλης Παραίτησης», που ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, θα συνεχιστεί παγκοσμίως με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο έτος. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα 1 στους 5 εργαζόμενους αναφέρει ότι είναι πιθανό να αλλάξει εργοδότη μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Επίσης, το 35% των εργαζομένων σχεδιάζει να ζητήσει από τον εργοδότη του υψηλότερο μισθό τους επόμενους 12 μήνες, με τη μισθολογική πίεση να είναι υψηλότερη στον τομέα της τεχνολογίας, όπου το 44% των εργαζομένων σκοπεύει να ζητήσει αύξηση. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι χαμηλότερα στο δημόσιο τομέα (25%).

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Η Ελλάδα με τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, έγινε παράδειγμα προς μίμηση»

Loading