Έρευνες του FBI στο σπίτι του Μπάιντεν για απόρρητο έγγραφα

Απόρρητα έγγραφα με διαβαθμισμένες ενδείξεις είχαν βρεθεί νωρίτερα στην κατοικία του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον

Από το πρωί της Τετάρτης πράκτορες του FBI ερευνούν το σπίτι του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην παραλία Ρεχόμποθ του Ντέλαγουερ για απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές στο NBC News.

Μια άλλη πηγή με γνώση της κατάστασης ανέφερε ότι η έρευνα δεν έγινε με ένταλμα και ήταν συναινετική.

Ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξήγαγε την έρευνα με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Αμερικανού προέδρου.«Η σημερινή έρευνα είναι ένα ακόμη βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της σημερινής έρευνας» ανέφερε χαρακτηριστικά.Απόρρητα έγγραφα με διαβαθμισμένες ενδείξεις είχαν βρεθεί νωρίτερα στην κατοικία του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον και σε ένα γραφείο δεξαμενής σκέψης στην Ουάσινγκτον, ωστόσο ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει ότι δεν εντοπίστηκαν παρόμοια έγγραφα στο εξοχικό του.

Όπως έγινε γνωστό χθες, το FBI είχε ερευνήσει τα γραφεία του Κέντρου Διπλωματίας και Παγκόσμιας Δέσμευσης Penn Biden στα μέσα Νοεμβρίου, αφού ανακαλύφθηκαν εκεί απόρρητα έγγραφα.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Β. Κικίλια με πρέσβη Αιγύπτου για κοινές δράσεις στον τουρισμό

Loading