Ερντογάν: “Δε βλέπω καθόλου θετικά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”

Κατά του Twitter ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος αναφέρθηκε και στην κριτική που του ασκείται από καλλιτέχνες

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο politic.gr ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη η οποία δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στους πολίτες της χώρας λόγω…autoque με τον Τούρκο πρόεδρο να στρέφεται εναντίον και των social media και ειδικά του Twitter.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δεν βλέπω καθόλου θετικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιστεύω ότι με το άνοιγμα του κοινοβουλίου, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Παραπλανούν τη λογική της κοινής γνώμης. Δυστυχώς, οι πολίτες μας κατευθύνονται από ψευδείς ειδήσεις, αντί να κατευθύνονται με βάση την ειλικρίνεια κα την αλήθεια. Το ΕΣΡ θα ασχοληθεί με το Twitter. Λένε ότι ‘έχουμε γραφείο στην Τουρκία’, αλλά λένε ψέματα», δήλωσε ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και στην τουρκική ενημερωτική πλατφόρμα «Εκσί Σοζλούκ» (σ.σ. Ξινό Λεξικό στα ελληνικά). «Αυτή η πλατφόρμα έχει γίνει εστία fake news, ρατσισμού και εκκλήσεων για τρομοκρατία. Λειτουργεί σαν ανιχνευτής ψεύδους. Το όνομά της είναι Ekşi Sözlük και είναι αρκετά ‘ξινή’».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην κριτική η οποία του ασκείται από ανθρώπους της τέχνης λέγοντας:

«Από το ένα αυτί μπαίνει, από το άλλο βγαίνει», είπε χαρακτηριστικά. «Το επάγγελμά τους είναι η τέχνη. Όποια και αν είναι αυτή, τους σεβόμαστε ανάλογα με το ποσοστό επιτυχίας τους. Όταν όμως έχει να κάνει με πρόωρες εκλογές ή για το προεδρικό σύστημα δεν είναι σωστό (να ανακατεύονται), αυτή είναι δική μας δουλειά. Δώσαμε τη ζωή μας σε αυτή την υπόθεση. Δεν καταλαβαίνετε εσείς από αυτές τις δουλειές. Αν είσαι πιανίστας, παίξε πιάνο. Μην χώνεις τη μύτη σου σε αυτά τα πράγματα».

Δείτε επίσης: Μια ιδιαίτερη πληρωμή της Παρί στον Μέσι