Ερντογάν: Δίχως τέλος οι διώξεις αντιφρονούντων – Στη φυλακή ο δημοσιογράφος Μετίν Γκιουρτσάν

Για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία κατηγορείται ο δημοσιογράφος – Συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή

Με συνοπτικές διαδικασίες το τουρκικό δικαστήριο υπό την εντολή του Ερντογάν, διέταξε την προφυλάκιση του δημοσιογράφου και ιδρυτικού στελέχους του αντιπολιτευόμενου κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) του πρώην υπουργού Αλί Μπαμπατσάν, Μετίν Γκιουρτσάν.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο Μετίν Γκιουρτσάν συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή κατηγορούμενος για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία λογοδοτώντας για τις επαφές που είχε με ξένους διπλωμάτες στην Άγκυρα.

Σημειώνεται πως ο Αλί Μπαμπατσάν τάσσεται στο πλευρό του Γκιουρτσάν και οι νομικοί του σύμβουλοι θα σταθούν στο πλευρό του.

Το DEVA δήλωσε πως δεν γνωρίζει ακόμη λεπτομέρειες της έρευνας σε βάρος του δημοσιογράφου, ενώ ο Μπαμπατζάν ανέφερε πως «η δουλειά του Γκιουρτσάν βασίζεται σε ανοιχτές πηγές. Δεν έχει πρόσβαση σε κρατικά απόρρητα». Επιπρόσθετα, η κεφαλή του DEVA τόνισε πως η σύλληψη του Μετίν αποτελεί προσπάθεια του Ερντογάν να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από την οικονομική κρίση.

Υπενθμίζεται, πως τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, όπως το DEVA, ζητούν να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ το καθεστώς του Ερντογάν επιμένει πως θα διεξαχθούν όπως είναι προγραματσιμένο τον Ιούνιο του 2023.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Έρευνα για πιθανή χειραγώγηση του νομίσματος διέταξε ο πρόεδρος Ερντογάν