Ερντογάν: «Οι συνομιλίες Άγκυρας – Μόσχας θα φέρουν ανακούφιση στη Συρία»

Οι συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας για τις εξελίξεις στη Συρία «θα φέρουν ανακούφιση στην περιοχή», υποστήριξε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι ο χειρισμός μας για τις εξελίξεις στη Συρία σε αυτή την περίπτωση θα φέρει επίσης ανακούφιση στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν πριν από τη διμερή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη ρωσική παράκτια πόλη Σότσι.

Υπογράμμισε ότι η συνάντηση θα είναι «πολύ σημαντική» όσον αφορά την προβολή του ρόλου που διαδραματίζουν η Τουρκία και η Ρωσία στην περιοχή. Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι «η Τουρκία εκτιμά τη συνεργασία με τη Ρωσία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν και ο Πούτιν θα συζητήσουν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Οι ηγέτες θα πραγματοποιήσουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα προεδρεύσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης: Τουρκία-Ρωσία: Δεν μπορεί να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, αν αγνοηθεί η Μόσχα, λέει συνεργάτης του Ερντογάν