Ερντογάν σε Έλληνα δημοσιογράφο: «Σωστά καταλάβατε… Θα έρθουμε νύχτα»

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022), στην άτυπη σύνοδο 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Πράγα, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να κάνει νέες ακραίες δηλώσεις για την Ελλάδα, που όμως δεν έμειναν αναπάντητες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο Ερντογάν έδωσε συνέχεια στις προκλήσεις και τις απειλές του, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη φράση “μπορούμε να έρθουμε νύχτα” στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε.

“Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Κι επειδή ενοχλήθηκε και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου, πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε. Όλες οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια, και η πολιτική της βασίζεται στο ψέμα. Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή“, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν ο Ερντογάν εννοεί ότι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι “θα έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα”, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε: “Σωστά καταλάβατε. Δεν έχει σημασία ποια χώρα θα μας επιτεθεί, η απάντηση μας είναι ότι θα έρθουμε μία νύχτα“.  

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης: Ερντογάν: «Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα»