Ερντογάν: «Την Τρίτη ξεκινάει το ταξίδι του το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

«Η ανακάλυψη φυσικού αερίου που κάναμε στη Μαύρη Θάλασσα ήταν το πρώτο αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών μας» ανέφερε ο κ. Ερντογάν

Την Τρίτη αναμένεται να αρχίσει το ταξίδι του από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνης το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, το τέταρτο και μεγαλύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο 13ο Συνέδριο Διπλωματίας ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και επίσημα ότι το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν θα ξεκινήσει την Τρίτη τις εργασίες του, χωρίς ωστόσο να δίνει την ακριβή τοποθεσία.

«Η ανακάλυψη φυσικού αερίου που κάναμε στη Μαύρη Θάλασσα ήταν το πρώτο αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών μας. Αύριο το 4ο γεωτρύπανό μας, που ονομάζεται Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, θα ξεκινήσει την αποστολή του από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνης», σημείωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε δε ότι «μέχρι σήμερα, δεν έχουμε επιτρέψει να γίνουν συναλλαγές στους χώρους δικαιοδοσίας μας χωρίς τη συμμετοχή μας, και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η γειτονική μας χώρα κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε να υπάρχει σταθερότητα στις περιοχές του Αιγαίου της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Παράλληλα μίλησε και για όσους λένε ότι είναι τυχοδιώκτης και κατασπαταλά οικονομικούς πόρους, κάνοντας λόγο για τις ανακαλύψεις της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε και για την έξοδο του τουρκικού γεωτρητικού σκάφους «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα μίλησε και για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα δε θέλει να λυθούν τα προβλήματα των δύο χωρών.

Δείτε επίσης: Ερντογάν: Οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρκικής παραγωγής (pics)