Την στάση του ΝΑΤΟ και της Δύσης σχολίασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας κατηγορίες για αδράνεια σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
«Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να έχει λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα. Η προσέγγιση της Ευρώπης δείχνει έλλειψη αποφασιστικότητας. Το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν συμβουλές και να λένε τις απόψεις τους στην Ουκρανία χωρίς να της προσφέρουν πραγματική στήριξη», κατήγγειλε ο Ερντογάν.
«Αυτές οι καταδίκες και οι συμβουλές δεν θα έπρεπε να γίνονται μόνο για το θεαθήναι», τόνισε. «Όπως δήλωσε ο (Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, αυτό δεν συνάδει με σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης», συνέχισε ο Ερντογάν, ο οποίος θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ αργότερα σήμερα.
Χθες Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος είχε καταγγείλει «ένα ισχυρό πλήγμα στην ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα» μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτη“.
Δείτε επίσης: Ρωσικά πυρά σε κυβερνητικά κτίρια – Εισβάλλουν στο Κίεβο τα τεθωρακισμένα
- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- ΑΕΚ-Ίζβιντατς: Η ανδρική ομάδα χάντμπολ στο πρώτο βήμα για τον τελικό του European Cup
- Βομβαρδισμοί ΗΠΑ στην Υεμένη: Σαρωτική επίθεση με 80 θύματα
- Ο καιρός στην Μακεδονία και Θράκη: Αλλαγές και τοπικές βροχές
- Πορτογαλία: Η Σπόρτινγκ με γκολ του Γκιόκερες στον θρόνο, ισοπαλία για τη Ρίο Άβε