Πρόκληση Ερντογάν: Εμφάνισε τουρκικό το μισό Αιγαίο!

Ακόμη μία πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πόζαρε μπροστά από χάρτη στον οποίο εμφανίζεται… τουρκικό το μισό Αιγαίο!

Ο ηγέτης της γειτονικής χώρας επανέφερε για τα καλά τη θεωρία για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και πήγε τις προκλήσεις σε… άλλο επίπεδο, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς από τη φωτογραφία που δημοσίευσε η τουρκική προεδρία στην ιστοσελίδα της, την ώρα που ο Ερντογάν υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής, πίσω του υπάρχει ένας χάρτης που γράφει «Γαλάζια Πατρίδα, έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Σε αυτό, το μισό Αιγαίο εμφανίζεται ως κομμάτι αυτής της… «Γαλάζιας Πατρίδας». Στα… τουρκικά εδάφη, λοιπόν, περιλαμβάνονται οι θαλάσσιες περιοχές γύρω από τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο, ενώ το κομμάτι που «προσαρτούν» οι γείτονες, μέσω του χάρτη, φτάνει έως και την ανατολική πλευρά της Κρήτης!

Ερντογάν: «Η Τουρκία δίνει έναν μεγάλο αγώνα»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Σουλτάνος» ανέφερε σε καλεσμένους του στο Λευκό Παλάτι, ότι η γειτονική χώρα δίνει αυτή τη στιγμή έναν μεγάλο αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Η Τουρκία διεξάγει έναν μεγάλο πολιτικό και οικονομικό αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, με κάποιους να τάσσονται με τις θέσεις των αντιπάλων μας. Κάποιοι προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και κάποιοι άλλοι, προκειμένου να μεγαλώσουν την πίτα τους, μεταφέρουν νερό στο μύλο των αντιπάλων μας. Γνωρίσαμε αυτή τη νοοτροπία και πριν από έναν αιώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Loading