Έβγαλε τον στρατό και τους καραμπινιέρους στους δρόμους η Ρώμη για τη Σύνοδο του G20

Θα δημιουργηθεί κόκκινη, μη προσβάσιμη ζώνη για την διεξαγωγή της συνάντησης

Οι ιταλικές αρχές θεσπίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στη Ρώμη, το Σαββατοκύριακο. Όπως δημοσιοποίθηκε, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί «κόκκινη», μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος σκοπός είναι να περιοριστούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, όταν ομάδες νεοφασιστών παρεισέφρησαν σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών.

Παράλληλα, θα απαγορευτεί και η είσοδος στον εναέριο χώρο πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων drone.

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν εξονυχιστικά όλη την περιοχή του Eur.

Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να βγούν στους δρόμους και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

Δείτε επίσης: ΥΠΕΞ Κίνας – Οι Ταλιμπάν είναι πρόθυμοι για διάλογο με τη διεθνή κοινότητα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr