Προσφορά βοήθειας από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σουηδία έχει λάβει η Γερμανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας σε πολλά κρατίδια της χώρας.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι τρεις χώρες έχουν προσφερθεί να αναλάβουν τη νοσηλεία ασθενών από τη Βάδη – Βυρτεμβέργη, τη Ρηνανία – Παλατινάτο και το Ζάαρλαντ.
Οι συνεννοήσεις γίνονται μεταξύ των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν αναλάβει τις αεροδιακομιδές και των αντίστοιχων στρατιωτικών δομών των άλλων χωρών.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, η Πορτογαλία είχε πριν από μία εβδομάδα, με επιστολή προς την υπουργό ‘Αμυνας ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, προσφερθεί να στείλει στη Γερμανία εντατικολόγους, σε ανταπόδοση για την αποστολή ομάδας στρατιωτικών γιατρών από τη Γερμανία στη Λισαβόνα τον περασμένο Φεβρουάριο.
Αντίστοιχα, η Γερμανία είχε αναλάβει τη νοσηλεία πολλών Ιταλών στην αρχή της πανδημίας.
Δείτε επίσης: Μπλίνκεν – Λαβρόφ: Την Πέμπτη συναντιούνται στη Στοκχόλμη (vid)
- Η επαναφορά του Nord Stream: Πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία
- Η παραγωγικότητα στην Ελλάδα: Δουλεύουμε περισσότερο αλλά παραμένουμε πίσω στην ΕΕ
- ΗΠΑ: Σοκ από τρεις οικογενειακές δολοφονίες σε δύο ημέρες με όπλα και μαχαίρι
- Σημαντική ανατροπή στην αγορά των crypto λόγω Στενών του Ορμούζ
- Επενδύσεις στον τουρισμό: Πώς οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλάζουν το τοπίο
![]()

