Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό: Ανοίγει η πλατφόρμα για όσους εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα που χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε όσους εμβολιάστηκαν σε τρίτες χώρες

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό σε τρίτες χώρες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επανέλαβε, παράλληλα, ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν οι πρώτες δόσεις και για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η Μίνα Γκάγκα εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη μετάλλαξη Όμικρον, επισημαίνοντας πως οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και για τη νέα μετάλλαξη – παραπέμποντας στις επόμενες δύο εβδομάδες για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Εξωσωματική: Προϋπόθεση το εμβόλιο για τις γυναίκες

Με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες εγκύων που δεν είχαν εμβολιαστεί η Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σχολιάζοντας, τέλος, τα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού επισήμανε ότι είναι για την ασφάλεια όλου του κόσμου ο γενικός εμβολιασμός, καθώς το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60 ετών «και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε».

Δείτε επίσης: Πολιτικές αντιδράσεις για το «ντου» στην παράσταση Ζαραλίκου: «Ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο»