Έξαλλοι οι Αλβανοί για την επίσκεψη Ερτογάν στην επέτειο του «Τουρκοφάγου» Σκεντέρμπεη – Τι απάντησε ο Έντι Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πήρε θέση απέναντι στα επικριτικά σχόλια για το γεγονός πως υποδέχτηκε τον Ερντογάν, ανήμερα της επετείου θανάτου του εθνικού ήρωα, Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη

Mε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, έδωσε απάντηση στις βολές που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες για το γεγονός πως υποδέχτηκε στα Τίρανα τον Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια ημέρα που συμπληρώνονταν 554 χρόνια από τον θάνατο του εθνικού ήρωα Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη, έναν σίγουρα ορκισμένο εχθρό των Οθωμανών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως η ημερομηνία επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, την περασμένη Κυριακή, συνέπεσε από καθαρή σύμπτωση, τονίζοντας πως ότι δεν έχει καμία σχέση με την τέταρτη πολιορκία της Κρούγια και την κατάληψή της από τους Οθωμανούς, αφού η Τουρκία υπέγραψε την «Αιώνια Συμφωνία Φιλίας» με την Αλβανία πριν από 100 χρόνια.

Μεταξύ άλλων ο Ράμα ανέφερε : «Σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κάποιοι φίλοι εδώ δεν δίστασαν να εξυβρίζουν και να κατηγορούν «στο όνομα του Σκεντέρμπεη»! Κατά σύμπτωση, η επίσκεψη (Ερντογάν) συνέπεσε με την ημέρα του θανάτου του Εθνικού μας Ήρωα, την οποία έμαθαν με αυτή τη γεμάτη αφορμή όσους διατάζουν να φουντώνουν τις φλόγες του ψηφιακού ή αντιπολιτευτικού πατριωτισμού, που ανάβει κάθε φορά που συναντώ τον «κατακτητή», την Άγκυρα». Ταυτόχρονα, εκθείασε την Τουρκία και τον Ερντογάν, για τη βοήθεια προς την Αλβανία όλα αυτά τα χρόνια.

Αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο «δοκιμασμένο φίλο» της χώρας του, ο Ράμα υπενθύμισε στους συμπατριώτες του τη δωρεά εμβολίων για την καταπολέμηση του κορονοϊού από την Τουρκία, όταν τα Βαλκάνια -όπως σχολιάζει- έμειναν ως «ψάρια χωρίς νερό» από την πανδημία. 

1_2

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: Εκτιμώ ότι ο Πούτιν θα εισβάλει στην Ουκρανία (vid)