Φλέγεται η Μέση Ανατολή – Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Λοντ

Νύκτα κόλασης στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να απαντά στη βροχή ρουκετών που εκτοξεύθηκαν μέχρι τα ξημερώματα στο Τελ Αβίβ και της πόλης Μπερσέβα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε για αντίποινα.

Η πόλη της Λοντ βρίσκεται από τα χαράματα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω «ταραχών» στις οποίες ενεπλάκησαν μέλη της αραβικής μειονότητας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός διευκρίνισε πως έδωσε πράσινο φως για να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη Λοντ, όπου η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για «ταραχές» από μέλη της αραβικής μειονότητας μετά τον βίαιο θάνατο ισραηλινού Άραβα την προηγουμένη, για τον οποίο συνελήφθη Εβραίος, κάτοικος της πόλης, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος.

Συναγωγή είχε παραδοθεί στις φλόγες στην πόλη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εν μέσω επεισοδίων ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους κατοίκους, μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Άραβες φέρονται να σύλησαν συναγωγή στη Λοντ, πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, και κατόπιν να την πυρπόλησαν. Δεκάδες αυτοκίνητα επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της Λοντ, ο Χαΐρ Ρεβίβο, μίλησε για «εμφύλιο πόλεμο» και ζήτησε να επιβληθεί αμέσως απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη. Η ισραηλινή αστυνομία ζήτησε απο τους Εβραίους πολίτες της Λοντ να εκκενώσουν την περιοχή.

Δείτε επίσης: Ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μπένι Γκαντς

YouTube
YouTube