Έκκληση προς όλες τις χώρες απηύθυνε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιερ, προκειμένου να δεχτούν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.
Η πρόεδρος διαβεβαίωσε τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι όσες δεχτούν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα έχουν και την οικονομική στήριξη της Ευρώπης.
«Απευθύνω έκκληση προς όλα τα κράτη που συμμετείχαν σε αποστολές στο Αφγανιστάν, τους Ευρωπαίους και του άλλους, να προσφέρουν επαρκείς ποσοστώσεις υποδοχής (…) ώστε να μπορέσουμε συλλογικά να συνδράμουμε όσους έχουν ανάγκη προστασίας», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.
«Η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει τους αναγκαίους πόρους του προϋπολογισμού για την στήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα βοηθήσουν πρόσφυγες να εγκατασταθούν στο έδαφός τους.»
Δείτε επίσης: Μπορέλ: «Αντιμέτωπη με την αφγανική τραγωδία η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει στρατιωτική ικανότητα αντίδρασης»
- Olympia Forum VII: Χτίζοντας την Ελλάδα του μέλλοντος με άνθρωποι, γνώση, εκπαίδευση και πολιτισμό
- European Athletics: Η Ελένη Ιακωβάκη στις 10 υποψήφιες για το «Ανερχόμενο Αστέρι της Χρονιάς» 2026
- Με ευρεία συναίνεση εγκρίθηκε η έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την κλιματική κρίση
- Στο προσκήνιο τα μέτρα ανακούφισης από τις υψηλές τιμές των καυσίμων στη Γερμανία
- Πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για φθορές στο Πανθεσσαλικό
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
