Φον Ντερ Λάιεν: «Στην Ελλάδα το NextGenerationEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G»

Στα οφέλη για τα κράτη μέλη από το NextGenerationEU αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο οικονομικό φόρουμ τον Βρυξελλών.

«Για παράδειγμα στην Ελλάδα, το NextGenerationEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G και θα επενδύσει σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υποδομή που θα συνδέσει όλη τη χώρα» ανέφερε αρχικά η πρόεδρος της Επιτροπής.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι «στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις, προβλέψαμε ότι η οικονομία μας θα αναπτυχθεί 4,2% αυτή τη χρονιά και 4,4% το 2022» ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «τα νούμερα φαίνονται όλο και καλύτερα όσο προχωράει η χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι σε 18 μήνες από τώρα, όλα τα 27 κράτη μέλη θα έχουν επιστρέψει στο δρόμο, θα έχουν ανακάμψει από την κρίση. Κανείς δεν περίμενε αυτό πριν από λίγους μήνες».

«Ο μηχανισμός SURE συνέβαλε στη διάσωση θέσεων εργασίας και εταιρειών» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώ ανέφερε ότι σκοπός είναι οι χώρες να γίνουν πιο ισχυρές.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, η κ. Φον Ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι «τώρα επιτρέπει στις χώρες μας και στις οικονομίες μας να ανοίξουν ξανά».

«Πάνω από το 60% των Ευρωπαίων ενηλίκων, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 41% είναι πλήρως εμβολιασμένο» τόνισε και προσέθεσε ότι η σελίδα θα γυρίσει όταν επιτευχθεί ανοσία παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ: «Αν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται, τότε θα απαντήσουμε»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ