Γαλλία: Επεισόδια στο Παρίσι – Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Μακρόν

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Γαλλία, με τους δρόμους του Παρισιού να μετατρέπονται και σήμερα σε πεδία μάχης, λόγω της έγκρισης του συνταξιοδοτικού χωρίς ψηφοφορία.

Τις τελευταίες ημέρες οι δρόμοι της «Πόλης του Φωτός» θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση, με τις οδομαχίες να συνεχίζονται μετά και την αρνητική τροπή που πήρε η πρόταση μομφής κατά του Εμάνουελ Μακρόν.

Είναι ενδεικτικό ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται με δυσκολία, παρά το γεγονός ότι ο νομάρχης του Παρισιού διέταξε επίταξη. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες στα πρατήρια καυσίμων, λόγω των απεργιών στα διυλιστήρια, ενώ οι φοιτητές ψήφισαν υπέρ της κατάληψης πανεπιστημιακών κτιρίων στην οδό Τολμπιάκ. Παράλληλα, τα συνδικάτα καλούν σε νέες κινητοποιήσεις την προσεχή Πέμπτη, με την κατάσταση στη Γαλλία να είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη.

Αφορμή για τα σημερινά επεισόδια στάθηκε η αρνητική τροπή που πήρε δύο φορές η πρόταση μομφής κατά του Μακρόν, με την κυβέρνηση να προχωρά σε αντιλαϊκά μέτρα, αλλάζοντας το συνταξιοδοτικό. Πρακτικά, η γαλλική κυβέρνηση πέρασε τις μεταρρυθμίσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με το Παρίσι πλέον να θυμίζει εμπόλεμη κατάσταση, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει τις προσεχείς ημέρες.

Δείτε επίσης: ΔΕΗ: Μειωμένοι κατά 15% οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com