Η Μαρίν Λε Πεν άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η υποψηφιότητα σε προεδρικές εκλογές ίσως είναι και η τελευταία αν ηττηθεί εκ νέου
Η Λε Πεν, η οποία έθεσε υποψηφιότητα το 2012 και το 2017 έφθασε στον δεύτερο γύρο στον οποίο ηττήθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche. ότι σε περίπτωση ήττας, θα αναζητούσε έναν ρόλο με τον οποίο θα ήταν πιο χρήσιμη.
«Σε αυτήν τη φάση, δεν νομίζω ότι θα έβαζα (ξανά) υποψηφιότητα, αλλά θα εξακολουθούσα να κάνω ό,τι εδώ και χρόνια, να υπερασπίζομαι τον γαλλικό λαό. Δεν ξέρω από ποια θέση, αλλά σε κάποια που θα ήμουν πιο αποτελεσματική», δήλωσε.
Η Μαρίν Λε Πεν υπερασπίστηκε τους δεσμούς που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαιτίας των οποίων δέχθηκε επικρίσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επικαλούμενη τις σχέσεις που πρώην πρόεδροι της Γαλλίας είχαν μαζί του.
Συμπλήρωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκατέστησε τη ρωσική εξουσία έπειτα από 70 χρόνια σοβιετικού τρόμου» και ότι «θα ήταν αυτοκτονικό να επιτρέψουμε στη Ρωσία να συμμαχήσει με την Κίνα μακροπρόθεσμα».
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, Μακρόν και Λε Πεν είναι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική επικράτηση.
Η ακροδεξιά Λε Πεν, η οποία έχει επικεντρωθεί προεκλογικά σε εσωτερικά ζητήματα – όπως το κόστος διαβίωσης και ο πληθωρισμός – έχει αυξήσει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις, από το 16% αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου σε περίπου 20% σήμερα.
Δείτε επίσης: Απογοητευμένος ο Ζελένσκι με τη Δύση: Θέλουμε τανκς και μαχητικά αεροσκάφη
- Δήμος Θεσσαλονίκης: Πώς θα γίνει η αποκομιδή απορριμάτων τις ημέρες των Χριστουγέννων
- Ρίτσαρντ Ράιτ: Ο μαύρος Αμερικανός στον υποκόσμο του Ντοστογιέφσκι
- Ο Παναθηναϊκός αποκτά τον Ουένιεν Γκέιμπριελ με buy out 350.000 €
- Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης
- Black Friday: Οι προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών και η πραγματικότητα των αγορών