Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδικάζει τον «κυνισμό» ορισμένων μεγάλων εταιρειών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιμένει παρά την γενική δυσαρέσκεια ότι η επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πρέπει να εφαρμοσθεί «πριν από το τέλος του έτους».

Κατά την διάρκεια 35λεπτης συνέντευξής του στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2, ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση είναι «αναγκαία» και ότι δεν την πραγματοποιεί «επειδή του αρέσει».

«Εγώ δεν επιδιώκω την επανεκλογή μου (…), αλλά ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες δημοσκοπήσεις και το γενικό συμφέρον της χώρας, επιλέγω το γενικό συμφέρον της χώρας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να επωμισθώ σήμερα την αντιδημοφιλία, θα την επωμισθώ».

Αλλά «δεν υπάρχουν 36 λύσεις» εκτός της παράτασης του χρόνου εργασίας, είπε επαναλαμβάνοντας ότι η μεταρρύθμιση πρέπει «να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους», «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν σε τάξη».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησής του, διάλυσης του κοινοβουλίου ή δημοψηφίσματος επανέλαβε ότι η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν «έχει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία αυτής της κυβερνητικής ομάδας», απευθύνοντας έκκληση για την «διεύρυνση της (κυβερνητικής) πλειοψηφίας».

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε επίσης τον «κυνισμό» ορισμένων μεγάλων εταιρειών που έχουν καταγράψει σημαντικά κατ’ εξαίρεσιν κέρδη που τους επιτρέπουν να επαναγοράσουν τις δικές τους μετοχές στο χρηματιστήριο και τους ζήτησε μία «κατ’ εξαίρεσιν συμβολή» ώστε «οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να επωφεληθούν» από τα χρήματα αυτά. Πρόσθεσε δε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση θα επεξεργασθεί μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων για την οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ»

Loading