Γαλλία: Σε καραντίνα για τρίτη φορά ο πρωθυπουργός Καστέξ

Σε καραντίνα για τρίτη φορά τέθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό η σύζυγός του.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός είχε κάνει την πρώτη δόση εμβολίου της AstraZeneca στις 19 Μαρτίου, ενώ στο τεστ που πραγματοποίησε βρέθηκε αρνητικός. 

Ωστόσο από την στιγμή που είναι στενή επαφή κρούσματος κορονοϊού θα μπει σε απομόνωση για επτά ημέρες και άλλαξε όλο το πρόγραμμα του για να κάνει τα καθήκοντα του εξ αποστάσεως.

Πριν την απομόνωση του ο Κάστεξ ήταν πολύ δραστήριος καθώς νωρίτερα σήμερα είχε βρεθεί σε μια αγορά χονδρεμπόρων στο Ρουνζίς, στα προάστια του Παρισιού, καθώς και σε ένα γήπεδο, όπου ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα, ενώ είχε γευματίσει και με τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.

Ο κ. Καστέξ είναι συνηθισμένος στην καραντίνα καθώς είναι η τρίτη φορά που θα αναγκάζεται να μπει σε καραντίνα ως στενή επαφή κάποιο ασθενή.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα πρέπει να κάνει και την δεύτερη δόση εμβολίου, αφού έχουν συμπληρωθεί ήδη 11,5 εβδομάδες από την πρώτη δόση, και φτάνει το όριο των 12 εβδομάδων που έχουν θέσει οι αρχές σαν ανώτατο όριο μεταξύ των δύο δόσεων.

Δείτε επίσης: Τζο Μπάιντεν:΄Αφιξη απόψε στο Ηνωμένο Βασίλειο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

YouTube
YouTube